tirsdag den 18. september 2007

OpenOffice.org i fremgang

Man kan nu gratis hente IBM Lotus Symphony fra IBMs hjemmeside. Der er tale om endnu en kontorpakke baseret på OpenOffice.org. Samtidigt vil de hjælpe OpenOffice.org projektet med programmører, så programpakken står endnu stærkere overfor Microsoft.

I forvejen har Microsoft Office problemer, bl.a. fordi Microsoft Office 2007 ikke er kompatibel med Microsoft Office 2003, fordi Google nu leverer StarOffice (OpenOffice) som kontorpakke til installation på nye computere, og fordi Microsofts forventning om at få en ISO godkendelse kræver en hel del ændringer af deres filformat, så vi må forvente, at næste version af Microsoft Office igen bruger et nyt filformat, som Microsoft Office 2007 ikke kan læse.

Alt dette har i forvejen medført, at Microsoft Office er faldet voldsomt i pris for private.

2 kommentarer:

Niels Dybdahl sagde ...

Er Lotus Symphony virkelig baseret på OpenOffice? Så vidt jeg husker er Lotus Symphony et tekstbehandlingssystem fra midt i 80erne, hvor det var langt mere avanceret end WordPerfect 4.

Og med hensyn til prisen på Microsoft Office, så drejer linket sig om "Home og Student" udgaven. Jeg har prøvet at installere en sådan og i licensbetingelserne stod der at den ikke må bruges erhvervsmæssigt eller til arbejde for organisationer. Så den er ikke sjov at have installeret hvis man er skolelærer eller spejderleder.

Lars D sagde ...

Microsoft sætter prisen ned der, hvor de er mest pressede, og for private er prisen trods alt gået ned fra over 6000 kr. for 3 PC'ere, til under 1000 kr.

Men du har ret i, at man ikke må arbejde hjemmefra, ikke må skrive breve for spejderne og ikke må lave opslag til den lokale idrætsforening. Hvis man vil det, så må man lægge mange flere penge til Microsoft, eller kaste sig over et gratis alternativ som OpenOffice.org.