fredag den 4. januar 2008

Pas på Windows Vista + DRM musik og video

Hvis du bruger Windows Vista, så skal du passe meget på med at købe musik og video på nettet med DRM beskyttelse. Årsagen er, at du kan miste alt, hvad du har købt, hvis du f.eks. køber et nyt lydkort eller en ny skærm. Læs mere her. DRM betyder "Digital Rights Management" eller "Digital Restriction Management", og er et system til at sikre, at køberen ikke kan kopiere musikken til andre computere og systemer. Hvis man køber musik, så vil man normalt undgå den slags bøvl hvis man holder sig til at købe MP3 filer.

3 kommentarer:

Niels Dybdahl sagde ...

Hvis du køber kopibeskyttet musik over internettet så start med at skriv det til en almindelig "lyd-CD". Så bliver beskyttelsen fjernet og du kan gøre med musikken som du har lyst til.

Niels

Thomas DA sagde ...

Tjo, do så mister du kvalitet når du genindkoder det i f.eks. mp3.

Nogen udgaver af DRM kan også begrænse hvor mange gange du må skrive nummeret til en cd. F.eks. nul gange.

Niels Dybdahl sagde ...

Det kvalitetstab der er ved genindkodning er ekstremt lille i forhold til kvalitetstabet ved den første indkodning til WMA eller AAC. Og alle de musikbuttikker jeg har set på Internettet tillader at man skriver mindst en CD. Og så snart man har skrevet en CD, kan den kopieres vilkårligt mange gange.