torsdag den 28. februar 2008

Google Sites

Så har Google igen lavet et nyt produkt, som kan gøre livet nemmere for mange. Denne gang handler det om at lave en hjemmeside til online samarbejde.

Man kan være flere om at redigere siderne online, man kan gøre siderne lukket for andre eller åbent tilgængeligt, man kan integrere kalendere, formularer, regneark, tekstbehandling og meget andet, lave menustrukturer osv. Og nej, man skal ikke vide noget om teknik for at komme igang.

Systemet hedder Google Sites og er koblet sammen med applications for domains, så du skal have dit eget domæne. Se et eksempel på en hjemmeside, som kan laves med dette system, her.

3 kommentarer:

Niels Dybdahl sagde ...

Så vidt jeg kan se virker det udelukkende med Apps for domains, så man kan ikke bruge det til sportsklubben eller lignende. Mon Google Groups nogensinde bliver integreret med de andre tjenester (Google Docs, Google Calendar, Google Sites)?

Lars D sagde ...

Google Sites er i første version lavet en anelse skrabet mht. gadgets og lign., men hvis systemet følger deres andre services, så udvider de langsomt antal faciliteter, og jeg kunne godt forestille mig at Google Groups er oplagt at integrere med Google Sites. Det kræver bare en form for authentikeringsintegration, og her arbejder Google p.t. på OpenID og andre projekter, der kan være behjælpelig.

Lars D sagde ...

Jeg har fundet en væsentlig ulempe ved Google Sites: Der er tale om en wiki hvor man simpelthen ikke har adgang til at undgå, at brugerne kan se en liste over historiske ændringer.

Dvs. der er tale om et samarbejdsværktøj, og ikke et hjemmeside designværktøj til alm. sider.