fredag den 20. november 2009

Vopium

Hvis du ringer eller SMSer internationalt, så kan Vopium spare dig for en hel del penge. Princippet er simpelt: Når vopium er installeret på din mobiltelefon, og du ringer til et telefonnummer som kan gøres billigere med vopium, så spørger din telefon dig om du vil bruge vopium til opkaldet. Og hvis du svarer "Ja", så bliver det 10 gange billigere. Du kan selvflg. også spare en masse på at ringe hjem fra udlandet.

8 kommentarer:

Niels Dybdahl sagde ...

Hvad koster det i abonnement? På deres hjemmeside fremgår det klart at man binder sig til et abonnement, men prisen står der ikke, hverken under "priser" eller i deres betingelser.
I betingelserne står der tilgengæld at det ikke må anvendes til kommerciel brug (arbejde) og heller ikke til telefonsex.

Lars D sagde ...

Man betaler efter forbrug som udgangspunkt, og ordet "subscription" går vist mest på at man kan få genopfyldt sin konto, ligesom hos Telmore, Bibob, og andre danske telefonselskaber.

Vopium er faktisk et dansk firma med en ret stor udviklingsafdeling (de understøtter stort set alle relevante telefoner), yderst seriøst og målet er at give folk en lavere telefonregning på en meget nem måde. Jeg ved at det danske udenrigsministerium hjælper dem på forskellig måde, og jeg ved også at de har en høj tilfredshedsprocent.

Niels Dybdahl sagde ...

Så har jeg prøvet Vopium. Lydkvaliteten var forbløffende god (ssv over Wifi).

Niels Dybdahl sagde ...

Jeg checkede lige efter hvad mine to forsøgsopkald har kostet. Det viste sig at Vopium softwaren besluttede at ringe op via normalt mobilopkald (til 60 øre/minut) istedet for via wifi og deres eget system (som skulle have kostet 15 øre/minut).

Lars D sagde ...

Vopium ringer kun op via deres eget system, hvis det er billigere end at lade være.

Niels Dybdahl sagde ...

Men den gør det åbenbart ikke altid selvom det er billigere. Er du sikker på at den nogensinde ringer op via sit eget system?
Det er også irriterende at man ikke ved hvordan den ringer op, så man ikke ved hvilken pris man egentlig ringer for.

Lars D sagde ...

Jeg fik en længere forklaring fra en fra Vopium: Hvis man f.eks. er i Tyskland, og ringer til DK, så kan den som udgangspunkt ikke gøre det billigere fordi EU har lavet nogle regler der siger at det skal koste det samme at ringe hjem som at ringe til et lokalt nummer, og derfor ringer man direkte. Hvis man derimod ringer fra f.eks. Tyskland til Ukraine, så vil den ringe til et nummer i tyskland, og fra denne etablere forbindelse via Vopium til Ukraine, hvilket reducerer taksten.

Hvis man er i Danmark, og ringer til udlandet, så vil den ringe til et nummer i Danmark, og så skabe forbindelse via Vopium til udlandet. Prisen bliver så alm. mobiltakst til et dansk nummer, plus en lille ekstra pris til Vopium.

Du har ret i, at det ikke er særligt synligt hvordan det fungerer. Men hvis man ringer meget, så burde man hurtigt kunne se det på telefonregningen.

Unknown sagde ...

Lars D siger at Vopium er Dansk, er der nogen der kan oplyse et telefon nummer til dem?
Vopium virker ikke særlig god til Cuba, som regel er forbindelsen ikke særlig god, andre gange får man slet ikke forbindelse men Vopium tager sig betalt alligevel. jeg har mailet til dem adskillige gange uden at de løser problemet. er der nogen der kender andre der kan det samme som Vopium, men med et bedre resultat?